Fødselsdag er lig med kage.
I min familie er det lig med min mors bananroulade. Om det er nostalgien og traditionen, der gør den ekstra god er muligt, men god det er den og altid et fast indslag ved fødselsdagsbordet.
Jeg når aldrig at få taget et billede af hele kagen, for inden man får set sig om, er folk gået om bord i herligheden, og det kan man ikke fortænke dem i.
Her får I min mors opskrift:
Bananroulade:
3 æg og 2 dl sukker piskes godt sammen
1 spsk mel, 1/2 dl kartoffelmel,
1 tsk bagepulver og 2 spsk kakao
sigtes i den piskede masse.
Bages i 6-8 minutter v 250 grader i bradepande m bagepapir
Kagen vendes derefter ud på nyt bagepapir med flormelis eller sukker, mens den er varm.
Brug en kold klud til at fugte papiret, så kagen slipper nemmere.
Derefter kommes fyldet på, og den rulles sammen. Dette skal gå lidt hurtigt, inden den bliver for kold.
OBS: Det er bedst, at fyldet er gjort klar, inden kagen sættes i ovnen.
Fyld
1/4 dl fløde
2 bananer
fløden piskes til flødeskum
bananer skæres i skiver og røres i.
Velbekomme.