Menu

Bananroulade

IMG_6059

Fødselsdag er lig med kage.

I min familie er det lig med min mors bananroulade. Om det er nostalgien og traditionen, der gør den ekstra god er muligt, men god det er den og altid et fast indslag ved fødselsdagsbordet.

Jeg når aldrig at få taget et billede af hele kagen, for inden man får set sig om, er folk gået om bord i herligheden, og det kan man ikke fortænke dem i.

Her får I min mors opskrift:

 

Bananroulade:

3 æg og 2 dl sukker piskes godt sammen

1 spsk mel, 1/2 dl kartoffelmel,

1 tsk bagepulver og 2 spsk kakao

sigtes i den piskede masse.

Bages i 6-8 minutter v 250 grader i bradepande m bagepapir

 

Kagen vendes derefter ud på nyt bagepapir med flormelis eller sukker, mens den er varm.

Brug en kold klud til at fugte papiret, så kagen slipper nemmere.

Derefter kommes fyldet på, og den rulles sammen. Dette skal gå lidt hurtigt, inden den bliver for kold.

OBS: Det er bedst, at fyldet er gjort klar, inden kagen sættes i ovnen.

 

Fyld

1/4 dl fløde

2 bananer

fløden piskes til flødeskum

bananer skæres i skiver og røres i.

 

Velbekomme.

18 kommentarer

Sød søndag

IMG_kaybojesen

IMG_6158

IMG_6170

IMG_6171

IMG_6174

IMG_6095

Søndag med sol på. Så må man faktisk godt spise is. Sådan er reglerne.

Vi har været en tur i skoven, tullet rundt herhjemme, spist de sidste rester og nydt synet af de fineste fødselsdagsgaver.

15 kommentarer

Forsinket fødselsdag

IMG_6099

IMG_6056

IMG_6059

IMG_6068

IMG_6070

IMG_6091

Forsinkede fester skal man ikke kimse ad.

I går var familien på besøg til fødselsdagsfest. Vi blæste sæbebobler i stormvejr, mæskede os i min mors berømte bananroulade, gyngede næsten op til skyerne, spiste græske frikadeller og tzatziki til vi hørmede, fik has på en frossen islagkage og hoppede i sengen til vi fik ondt i maven af grin.

15 kommentarer