Amsterdam dag 4

Yoghurt_barn_de_pijp

Yoghurt_de_pijp

Yoghurt_barn_amsterdam

Yoghurt Barn lå kun et stenkast fra vores lejlighed i hjertet af De Pijp. Vi startede dagen med et skud friskpresset juice og yoghurt med granola og friske bær som topping. Det var himmelsk at sidde der i morgensolen og se byen vågne op. Dagens program blev vi hurtigt enige om. Bare cykle rundt, nyde solen og spise os igennem A’dam.

 

Patisserie_amsterdam

My_little_patisserie_de_pijp

Patisserie_de_pijp

Vi købte små pain au chocolat med til cykelkurven hos My Little Patisserie lige over for Yoghurt Barn. Fine, franske fristelser fra morgenstunden. De var nybagte, lune og umulige ikke at smage lidt på med det samme.

 

Miffy_holland

Cotton_cake_amsterdam

Cut_the_crap

Streetart_amsterdam

Vi cyklede på må og få, og gjorde holdt når det passede os. Vi endte blandt andet med at snuse lidt til Haarlemmer kvarteret, som gav blod på tanden til endnu et visit i byen. Der er stadig så meget, der skal udforskes.

Til frokost valgte vi den lette løsning og købte sandwich og burrito hos Small World Catering i Jordaan, inden vi hoppede i sadlerne igen.

 

Chalk_ijsmanschap_amsterdam

Ijsmanschap

Ijsmanschap_popsicle

Vi tog en siesta hos IJsmanschap, der nørder i håndlavede ispinde med topping. Ingen kunstige farve- eller tilsætningsstoffer, bare gennemgod is. Jeg valgte en frisk sorbet med chokolade topping og lidt crisp. Man skulle spise om kap med solen, for det var smeltende varmt.

Vi sad så længe i solen hos IJsmanschap, at middag blev til eftermiddag, og for at køle ned, måtte vi have to pit stop på hjemturen.

 

White_label

White_label_coffee

White_label_coffee_interior

White_label_ice_coffee

White_label_view

Først hos White Label Coffee, hvor det eneste rigtige valg den dag var iskaffe. Her smækker man benene op, arbejder på computeren, hører musik og lader som om man er hjemme, for rammerne indbyder virkelig til, at man slår sig ned og nyder sin kaffe i ro og mag.

 

Toki_amsterdam_outside

Toki_amsterdam_bench

Andet pit stop for at overleve hedebølge-hjemturen var hos Toki. Stedet blev lynhurtigt en favorit hos os begge. Denne gang nød vi iste og iskold rabarbersaft i skyggen. Jeg drømmer allerede om et gensyn med stedet, og næste gang står der kage på ønskesedlen.

Hjemme i lejligheden blev stængerne smækket op, og der var rift om skyggen i gårdhaven. Storby og solstik er en hård kombination.

 

The_butcher_amsterdam

The_butcher_burger

Til aften spiste vi burger hos The Butcher. Mine hænder var så fedtede, på den helt rigtige måde, at fotografering var en svær disciplin. Men burgeren levede op til drømmene og stedet ligeså. Stedet bryster sig desuden af en hemmelig bar i baglokalet, hvor man skal have fat i kodeordet for at komme ind. Vi orkede ikke at gøre forsøget.

Vores ambitioner om at spise os igennem dagen ramte ikke helt ved siden af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *