Amsterdam dag 5

Ninour_amsterdam

Ninour_shop_deli_amsterdam

Ninour_shop

Ninour_coffee

NInour_backyard

Vi stod tidligt op for at vride det absolut sidste ud af Amsterdam, inden vi samme dag satte kurs mod Antwerpen.

Vi styrede mod det lokale bageri, men på vejen kom vi forbi livsstilsbutikken Ninour, der ellers havde haft lukket, de andre gange vi havde passeret. Indenfor er der et rigt udvalg af fine, små fristelser, nok mest for kvinder. Jeg gjorde mit bedste souvenirkøb her i form af en guidebog om Amsterdam, skrevet af den dygtige, hollandske blogger Anne de Buck.

Vi lod os friste af den lokkende gårdhave og nød te og kaffe her, inden vi fortsatte turen til bageren.

 

Brood_bakery_amsterdam

Vi tog en nem morgenmad på bænken foran bageriet Brood. Bagefter rundede vi Albert Cuyp gademarkedet, som slår boderne op fra mandag-lørdag og byder på skrammel i alverdens farver.

De hollandske gademarkeder vil jeg ikke anbefale at bruge tid på, og vi var der heller ikke for at købe andet end en stroopwaffel. En traditionel kage i Holland bestående af to tynde vafler med varm karamelsirup imellem. Vi delte en, og det var alt rigeligt. Man får hurtigt nok af den søde smag.

 

Shopping_de_pijp_amsterdam

Streetart_de_pijp_amsterdam

Resten af formiddagen blev brugt på shopping i De Pijp’s små, hyggelige gader. Her er et rigt udvalg af tøj-, interiør-, musik- og livsstilsbutikker. Oveni hatten er kvarteret spækket med gode kaffebarer, cafeer og restauranter.

 

Frnzy_streetfood_amsterdam

Frnzy_wallart

Frnzy_amsterdam

Frnzy_vietnamese

Frnzy_de_pijp

Efter at have shoppet og pakket til køreturen, spiste vi frokost på FRNZY. En nyligt åbnet vietnamesisk street food restaurant med gode anmeldelser i ryggen. Forståeligt nok.

Vi nød en lækker banh mi og nudelsalat, imens sommeregnen begyndte at sile ned udenfor. Den trykkende varme gav omsider slip.

Vi var derimod ikke helt klar til at slippe Amsterdam endnu, men vi var ventet i Antwerpen, og det lokkede i den grad også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *