New York #7

New York-dagbogen nærmer sig sin afslutning, og jeg er glad for, at I stadig hænger på og måske kan bruge min guide som inspiration til jeres kommende drømmerejse.

 

AP Cafe

Vores torsdag blev knap så veldokumenteret som de øvrige dage, da vejret endnu en gang spændte ben for os. Regnen silede trofast ned det meste af dagen. Klog af skade blev planerne om Central Park hurtigt udskiftet med indendørs shopping i Midtown. Vi spiste syndig morgenmad hos AP Cafe i Bushwick, inden vi tog subway ind til Manhattan og shoppede os tørre i stormagasinet Macy’s.

 

Grand Central Terminal

Vi spiste vores medbragte frokost (pizzaresterne fra dagen før) i tørvejr i Grand Central Terminal. Det er en af de smukkeste hovedbanegårde, jeg nogensinde har set, og begejstringen var svær at skjule, da vi trådte ind. Så mange fine detaljer overalt. De smukke loftsmalerier og ikke mindst de romantiske “hviske-hjørner”.

“The Whispering Gallery” finder man lige ved siden af The Oyster Bar & Restaurant, og arkitekturen i hvælvingerne gør, at hvis to personer stiller sig diagonalt under buerne i hvert sit hjørne, kan selv den svageste hvisken høres. Og det virker! Efter sigende finder mange frierier sted netop her. Det skete dog ikke i mit tilfælde, he he.

På hovedbanegården finder man også danske Claus Meyers projekt Great Northern Food Hall, hvor det nordiske køkken præger menukortet. Vi sprang over både kanelsnurrer og hotdogs, som vi kender så godt, men det er en stor succes på de kanter, og det forstår man egentlig godt. Gedigne råvarer og smagsoplevelser og så den imponerende sal, Vanderbilt Hall, som ramme for det hele.

 

Times Square

Efter frokost tog vi på Times Square. Et område der var godt barrikaderet med betonklodser og andre afskærmninger, da en påvirket bilist få dage forinden havde torpederet en uskyldig folkemængde. Opbuddet af politi og øvrige sikkerhedsfolk var betryggende, men vi havde ikke behov for at blive længe. Pladsen er stor, farvestrålende og imponerende på sin helt egen facon, men jeg behøver ikke komme igen.

 

Canal Street Market

Vi fik shoppet de sidste ting, vi havde på ønskelisten hjemmefra. Blandt andet på Broadway og gaderne deromkring men også på Canal Street Market, som vi tilfældigt kom forbi på hjemturen. Upcoming designere og små butikker har slået sig sammen og skabt en skøn platform af design, mad, kaffe og iværksætteri. Noget af det bedste, der kan vrides ud af New York, under samme tag.

 

Strange Flavor Burger Shack // The Johnson’s

Til aften fik vi anbefalet at prøve Strange Flavor Burger Shack. En lille burger-biks, der deler adresse med baren The Johnson’s i Bushwick. Hele molevitten er gemt bag containerfronter og plankeværk. Vi havde aldrig fundet det på egen hånd. Bestillinger sker gennem den lille luge i skuret, og maden kan så nydes i gårdhaven eller i baren. Det var smadder godt og helt nede på jorden med billard, bløde møbler og god stemning.

 

Kings County Brewers Collective

Bag forkortelsen KC BC gemmer sig både et mikrobryggeri og en bar. Om dagen er der rullet for med tunge jernporte, men om aftenen åbnes hele facaden op, og det er svært ikke at blive fanget ind af den gode stemning bag de store glaspartier. Vi faldt i tønden og nød en enkelt øl, inden vi måtte overgive os til de tunge øjenlåg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *