Budapest i billeder

Liberty_bridge_budapest

Karolyi_kert_budapest

Artizan_bakery_budapest

Banegaard_budapest

Streetart_budapest

Banegaard_tog_budapest

Bar_budapest

Budapest_fall

Budapest_shopping

Bus_budapest

Fekete_coffee_budapest

Funicular_budapest

Kanalrundfart_donau_budapest

Liberty_square_budapest

Gellert_thermal_bath

Manu_pizza_budapest

Manu_pizza_park_budapest

Manu_plus_budapest

Mazel_Tov_budapest

Monument_statue_budapest

My_little_melbourne_coffee_budapest

Pariserhjul_budapest

Parlamentet_budapest

Szimpla_kert_budapest

Shoes_donau_budapest

Streetart_heart_budapest

Jeg har endelig fået tømt både kamera og mobil for billeder fra vores efterårs-getaway til Budapest. Jeg har glædet mig til at dele dem med jer. De giver akut rejsefeber og og feriesavn.

Jeg kan på alle måder varmt anbefale Budapest. Både som kærestetur, familieferie eller i en helt tredje anledning. Budapest er hip, billedskøn og billig. Der er smuk arkitektur, historiske monumenter, museer, termiske bade, lækre cafeer og restauranter. Man kan vælge til og fra som man vil. Vi havde bevidst bosat os lige uden for det jødiske kvarter, der om natten forvandles til fest og farver, og det kunne vi godt undvære.

Vi havde gode oplevelser med noget så turistet som en kanalrundfart på Donau. Solen og efterårsfarverne lokkede os ud på bølgerne, og det var altså en smuk tur. Ligesom funicular-kabelbanen op til slottet var en rigtig fin oplevelse. Det smukkeste vue ud over byen.

Vi nåede at besøge hele to termiske bade, Gellert og Széchenyi. Sidstnævnte var vi ellevilde med. Mange forskellige bassiner; både kolde, varme og udendørs. Det virker som en god ide at komme sidst på dagen, så er der mere ro på. Gellért er en æstetisk perle men også lidt en labyrint, og man bliver hurtigt lidt træt af at vandre rundt mellem bassinerne. Vi fik en skøn massage til billige penge. Det var første men absolut ikke sidste gang, jeg skal prøve det.

Vi brugte dagene på at spise og drikke os igennem byen, og vi løb aldrig tør for mulige spisesteder. Tværtimod måtte vi benhårdt udvælge must-see-stederne fra dag til dag, for der var overvældende mange gode. Budapest er også et oplagt sted at prøve “Michelin-mad”, hvis man er til den slags. Vi ville have haft bord på Costes Downtown den sidste aften, men helt naivt havde vi glemt at booke bord hjemmefra, så alt var optaget. Det må betyde, at vi har en Budapest tur til gode.

Se flere glimt fra vores tur her #enbidafbudapest

6 kommentarer

    1. Jeg synes, det var lidt for ungdommeligt/hostel-agtigt til en kærestetur (værelset inkluderede en hems som soveplads) og det er jeg altså blevet for gammel til 😉
      Så jeg vil hellere anbefale at give hotel et skud 😉 Men hold jer uden for det jødiske kvarter, det bliver omdannet til fest og farver om aftenen. Medmindre I er på jagt efter den slags :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *