På opfordring får I her opskriften på en lækker og nem sommerdessert:
Ingredienser:
375 g rabarber
1/2 vanillestang
100 g sukker
2 1/2 dl piskefløde
50 g hakket god hvid chokolade + evt. lidt ekstra til pynt | |||||||
Skær rabarberstilkene i mindre stykker, flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kog rabarber, vanillekorn og -bælg med sukker ved svag varme i ca. 10-15 minutter, til rabarberne er udkogte. Kog dem uden låg, hvis der dannes meget saft, så mosen ikke bliver for tynd. Rør rundt undervejs. |
Tag vanillestangen op og køl mosen af. Opbevares i køleskab indtil den skal bruges.
Ved servering:
Pisk fløden til skum og vend den og den hakkede chokolade i rabarbermosen. Pynt evt. med lidt ekstra hakket chokolade.
Velbekomme.
15 kommentarer
Uhm uhm uhm, det lyder lækkert – og frygtelig syndigt! 😉
yum yum… håber mine forældre stadig har rabarber når jeg skal hjem til august!!! wuhuuu
uhm det ser total lækkert ud.
Det skal med sikkerhed prøves her i løbet af sommeren
Tak skal du have. Ser vildt lækkert ud og lige den slags, jeg rent faktisk orker at lave…
Maiken: Det er det også! Men herhjemme må vi godt synde i sommerferien 😉
Anne: Jeg rapser også, når jeg er hjemme
Blomsterpigen: Præcis. Nemt og lækkert. Det er også kriterierne herhjemme.
Mums det lyder som noget der skal afprøves, tak for opskrift.
Åh!! Nu ved jeg da lige hvad jeg skal med de nyplukkede rabarber:) Tak for det…
Ser usandsynligt lækkert ud..:)
ejjjj, det er jo alt for let og pænt lyserødt! Nu går den vilde rabarberjagt (tror ikke Netto kan følge med dér)
Oorh, mums
Ovra hvor lækkert, den opskrift vil jeg straks sende til min mor, der har haven fuld af rabarber!
Ditte
Er det rabarber sæson nu? Det ser så lækkert ud!
MUMS… det ser lækkert og nemt ud!
Li: Nej lige præcis Netto har ikke så tit rabarber. Jeg håber du finder dem derude.
Provins: Ja, i hvert fald i min mors have 😉
Hold nu op hvor lyder det lækkert! Tak for opskriften…
Kh. Tine