Bananroulade

IMG_6059

Fødselsdag er lig med kage.

I min familie er det lig med min mors bananroulade. Om det er nostalgien og traditionen, der gør den ekstra god er muligt, men god det er den og altid et fast indslag ved fødselsdagsbordet.

Jeg når aldrig at få taget et billede af hele kagen, for inden man får set sig om, er folk gået om bord i herligheden, og det kan man ikke fortænke dem i.

Her får I min mors opskrift:

 

Bananroulade:

3 æg og 2 dl sukker piskes godt sammen

1 spsk mel, 1/2 dl kartoffelmel,

1 tsk bagepulver og 2 spsk kakao

sigtes i den piskede masse.

Bages i 6-8 minutter v 250 grader i bradepande m bagepapir

 

Kagen vendes derefter ud på nyt bagepapir med flormelis eller sukker, mens den er varm.

Brug en kold klud til at fugte papiret, så kagen slipper nemmere.

Derefter kommes fyldet på, og den rulles sammen. Dette skal gå lidt hurtigt, inden den bliver for kold.

OBS: Det er bedst, at fyldet er gjort klar, inden kagen sættes i ovnen.

 

Fyld

1/4 dl fløde

2 bananer

fløden piskes til flødeskum

bananer skæres i skiver og røres i.

 

Velbekomme.

18 kommentarer

  1. Mon ikke sådan en banan roulade ville passe fortryllende sammen med de hveder, som vi skal nyde i morgen aften? Det tror jeg og vil sørge for, at der er varer hjemme til at bage den efter job.
    Tak til din mor for at dele med os andre…

  2. Jeg ELSKER bananroulade. Og jeg har faktisk kun fået den 1 gang. 1 gang i hele mit snart 33 årige liv. DET må da være en fejl der kan rettes op på med din mors opskrift. For den ser katme god ud

  3. Lige præcis i tirsdags sad jeg i Skive og smagte sådan en roulade for første (og forhåbentlig ikke sidste) gang, måske det er en egnsspecialitet?! 😉

Skriv et svar til Anne Stange Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *